2013. november 24., vasárnap

Fordulat: a világ elismerte Irán jogát az urándúsításra és az USA feloldotta Irán pénzügyi forrásait !


A világ elismerte Irán jogát az urándúsításra - Irán és a Hatok megegyeztek a nukleáris problémát illetően
- Izrael természetesen tajtékzik ...de ezt már megszoktuk. 
Illegálisan tartott nukleáris töltetei kizárólag az appartheid-rendszert fenntartó terrorállamnak lehetnek ....

A feszült, öt napos genfi konferenciát követően, amely még szombaton éjjel, egészen vasárnap reggelig tartott, a Hatoknak és Iránnak sikerült történelmi megállapodást elérni az iráni atomprogramot illetően.

Mielőtt bármit is olvasunk a témában, azért jobb, ha tisztában vagyunk a ténnyel, miszerint egy színjáték része mindaz, amit Iránnal szemben és a nukleáris program tekintetében látunk. Az egész közel-keleti térség komoly érdekszféra ütközési zónája kelet és nyugat között, viszont a jövőbeni események, irányvonalak háttéralkuk keretében és nem nyílt tárgyalásokon dőlnek el !

Izrael természetesen szintén komoly sakkfigura a játékban és a megértéshez célszerű figyelembe venni, hogy olyan döntés nem fog születni, mely az USA-t és Izraelt is irányító nemzetközi háttérhatalom szándékaival vagy hosszútávú céljaival ellentétben állna. Ezt a hírek elolvasása előtt mindenképp el kellett mondanom... (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Ha már nukleáris program, ezt a dokumentumfilmet mindenkinek figyelmébe ajánlom a teljes kép érdekében, ha még valaki nem látta volna ! 
Israel's Secret Weapon - Izrael titkos fegyvere


A világ elismerte Irán jogát az urándúsításra


Irán újrakezdheti az urándúsítást a genfi konferencián elért megállapodás értelmében – jelentette be az iráni külügyminiszter, Mohamed Dzsavad Zarif.

John Kerry amerikai külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a megállapodás nem feltételezi az Irán általi urándúsítást, erre csak a nemzetközi közösséggel való „közös megegyezés után” lesz lehetőség.
Az iráni média mindeközben arról számolt be, hogy a tárgyalás eredményeképpen „elismerték Irán jogát az urándúsításra”.

„A jelentős korlátozások segítenek az iráni atomfegyver létrehozásának megakadályozásában, hiszen megfosztják Iránt az atombomba létrehozásának lehetséges módjaitól” – mondta Barack Obama.
Amennyiben a várakozások beigazolódnak, a megállapodás egy sok éves konfliktus enyhülését és Irán békés nemzetközi közösségbe való visszatérését eredményezheti.

Közben kiderült, hogy az USA titkos tárgyalásokat folytatott Iránnal a háttérben: 

Az USA bevallotta a titkos tárgyalásokat Iránnal

Az USA és Irán titokban kétoldalú tárgyalásokat folytatott, amik hozzájárultak az iráni nukleáris kérdésben való megegyezéshez.

Ezt közölte a Reuters ügynökség az amerikai kormány egy magas rangú képviselőjére hivatkozva.
A forrás szerint a tárgyalások párhuzamosan zajlottak a „hatok” konzultációjával. A kétoldalú találkozók folyamán olyan ötleteket dolgoztak ki, amiket utána felajánlottak az általános tárgyalásokon.
A kétoldalú konzultációt lefolytatták szeptemberben, októberben és novemberben.

Az USA feloldotta Irán 8 milliárd dolláros pénzügyi forrásait

Az amerikai kormány vasárnap feloldotta az iráni aktívákat 8 milliárd dollár értékben a genfi konferencia eredményeképpen – jelentette az IRNA iráni hírügynökség az Iráni Kereskedelmi és Iparkamara volt elnökére, Alinaki Hamusira hivatkozva.

A nukleáris probléma kérdésének megoldása „fokozatosan javítja Irán kereskedelmi kapcsolatait az európai országokkal, még az USA-val is” – mondta Hamusi.

Steinitz: A genfi megegyezés közelebb viszi Iránt az atombomba megszerzéséhez

Izrael elítélte a megegyezést az iráni atombombát illetően, amit a Genfben lefojtatott tárgyalások során értek el.
„Izrael nem csatlakozhat a világi örömhöz, ami megtévesztésen és önámításon nyugszik”, - áll Yuval Steinitz, a hírszerzési miniszter bejelentésében.


„Ez egy rossz megegyezés, mert akadályozza az elfogadható megoldás keresését a jövőben. Az Észak-Koreával kötött sikertelen megállapodáshoz hasonlóan, a jelenlegi megállapodások ténylegesen közelebb vihetik Iránt az atombomba megszerzéséhez”, - mondta Steinitz.

Putyin helyre tudja-e rakni Netanjahut ?

Vlagyimir Putyin szeretné meggyőzni Benjamin Netanjahut az ENSZ közvetítői „hatosa” (Oroszország, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország) és Teherán közötti újabb, köztes egyezmény elfogadásáról. 

Az előkészített dokumentumban szó van a szankciók részleges törléséről, cserébe az iráni nukleáris program felgöngyölítéséért és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) részéről a teljes ellenőrzés biztosításáért. 

Az izraeli kormányfő meglehet, kísérletet tesz arra, hogy rábeszélje az orosz elnököt: ne támogassa a „nukleáris problémáról” szóló megállapodást Iránnal.

Azt nem lehet tudni, miben reménykedhet Netanjahu. Hiszen Moszkva már választott: az iráni probléma rendezése javára. Teljesen világos, hogy nem lehet megoldani szankciókkal az iráni nukleáris problémát – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. - Oroszország régen elismerte Irán jogát a békés atomra, azzal a feltétellel, hogy a NAÜ részéről megvan az ellenőrzés. 

Az Irán elleni szankciókat fokozatosan oldanák fel, annak megfelelően, ahogyan eleget tesz a program korlátozására vonatkozó követelményeknek. Ez a cél még soha nem volt annyira közel, mint most – állapította meg Szergej Lavrov.

Vannak, és nem is kevesen, akik nemigen búsultak el a folyamat megakadása miatt. De a november 21-én kezdődő soros genfi találkozón ott lesznek a tárgyalóasztalon azok a konkrét dokumentumok, amelyek a korábbi találkozón is körvonalazódtak.
Netanjahut igyekszik meggyőzni az Egyesült Államok is. John Kerrykülügyminiszter elmondta, hogy az utóbbi időben szinte naponta beszél telefonon az izraeli kormányfővel. Egyénként 30 éve ismerik egymást. Kerry november 18-án, azt követően, hogy Washingtonban találkozott a török külügyminiszterrel, kijelentette: az Egyesült Államok soha nem tesz olyat, ami megingathatná Izrael biztonságát.
Már szenátorként is, az esetek száz százalékában szavaztam izraeli barátaink támogatására. Biztosíthatom őket és másokat: amit teszünk, semmiképpen nem jelent veszélyt Izraelre. Éppen ellenkezőleg. Meggyőződésünk, hogy (az iráni nukleáris problémára vonatkozó köztes egyezmény) csökkenti a veszélyt.

Maga Netanjahu nem egyszer jelentette ki, hogy az ajánlott egyezmény „rossz ügylet”, és ezt ő nem fogadja el. Izrael önállóan fogja biztosítani a zsidó állam biztonságát. Vagyis: nem retten vissza attól sem, hogy preventív csapásokat mérjen az iráni nukleáris létesítményekre. Számos elemzőnek az a vélemény, hogy az izraeli kormányfő blöfföl. Abban azonban mindenki egyetért, hogy Izraelt igencsak nehéz lesz rábírni a Teheránnal kapcsolatos megegyezés elfogadására.

Készült Oroszország Hangja cikkei alapján - (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

4 megjegyzés:

  1. Bele sem merek gondolni, mit tehetnének a környező országokkal és ezáltal a világ többi részével is...
    ...ráadásul az a sok megtévesztett izraeli még hőstettnek is hinné, szerintem még az emberiségért végrehajtott jótettnek is hinné az egészet...aztán jöhet a kései rádöbbenés.

    VálaszTörlés
  2. A VIDEO FOLYTATÁSA. Fontos megnézni és továbbadni!
    http://www.youtube.com/watch?v=DjOdyaHXqFk
    AKI NEM LÁTTA VOLNA AZ ELSŐ RÉSZT AZOKNAK ITT LÁTHATÓ:
    http://www.youtube.com/watch?v=RB8ndMQ2pT4

    VálaszTörlés
  3. Elképesztő! Örvendetes, hogy azért volt ilyen már.: http://www.youtube.com/watch?v=oHvnDXiQGXs
    És, hogy ilyesmi is szóba került: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=21533

    VálaszTörlés
  4. Inog a titkos világuralmi rend - kénytelen engedményeket tenni.

    A Kínai Nagy Fal is azért épült - mert a Császár félt. Senki sem üzent hadat neki.
    A félelem nagyobb úr, mint a fenyegetés.

    VálaszTörlés