2012. június 20., szerda

Kína,Oroszország,Irán,Szíria a Közép-Kelet legnagyobb háborús játékába kezd ?


UPDATE: 2012. Június 20. 16:55: A kínaiak cáfolják (oroszok is) , hogy benne lennének ebben és azt írják, az irániak tévesen adták hírül a dolgot.... 
Minden ilyet azzal kellene kezdenem: "Hogyan lehetséges, hogy a híradókból semmit nem tudunk meg a világpolitikai eseményekről, pedig gőzerővel folyik az érdekek háborúja, a világ újrafelosztásának előkészítése. Az átlagember meg azt hiszi semmi fontos nem történik... csak balesetek, verekedések a kánikulában.....na meg állatkerti hírek.... ?"  (esküszöm visszasírom, mikor a Panorámában Chrudinák Alajos anno Libanonból tudósított a romok között kúszva ...de hagyjuk)

A Közép-Kelet történelmének legnagyobb egyesített hadgyakorlata kezdődhet Szíriánál, mely nyílt erődemonstráció az USA és a NATO felé. 
Orosz, kínai, iráni hadihajók tartanak a térségbe !!!  (RT News video)

Ha csak a résztvevő országokat nézzük, már érezhetjük, hogy valami több zajlik a háttérben...  
Az Egyesült Államok haditengerészetének három harcoló egysége és egy tengeralattjáró már a Földközi-tengeren cirkál, és ott van a francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozó is. "Az USAvégső formába öntötte a saját tervét, hogy az amerikai csapatok vezetésével és különféle hadmozdulatokkal Szíria ellen vonuljon, vagy hogy a szomszédos országoknak segítsen egy akció esetén, amikor megérkezik a rendelet" –írja a CNN.


Ailing former president Hosni Mubarak during a January court appearance in Cairo. (photo credit: AP Photo/Mohammed al-Law)Obama szerint "Nem a HA, hanem már csak a MIKOR a kérdés...". Elemzők tudják, hogy lépni kell, mert Iránba Szírtián keresztül vezet az út.... 
Eközben ma
meghalt Hosni Mubarak leváltott egyiptomi elnök, az országban gyakorlatilag katonai puccs van kialakulóban, mivel a hadsereg nem adja át a hatalmat a frissen választást megnyerő Muszlim Testvériségnek.
A következőt egy az egyben fordítottam át...


Június 19, 2012 – KÖZÉP-KELET  – Irán, Szíria, Oroszország és Kína a "valaha volt legnagyobb háborús játékra" készül a Közép-Keleten - adta hírül eg félhivatalos iráni forrás (Fars News).
A beszámoló szerint a 4 ország 90,000 katonát, 400 repülőgépet és 1,000 tankot készít fel a nagyszabású manőverre, melyre 1 hónapon belül Szíria partjainál kerül sor. A riport azt állítja , hogy orosz atom-tengeralattjárók és hadihajók, repülőgéphordozók, aknakereső rombolók, valamint iráni hadihajók és tengeralattjárók szintén érkeznek Szíriába. És hogy
Egyiptom is hozzájárult a kínai kéréshez, hogy 12 kínai hadihajót keresztül engedjen a Szuezi-csatornán a hadgyakorlathoz. Az IDF (Israeli Védelmi Erők) szóvivője politikai anyagnak nevezte a riportot és nem kommentálta. Irán jelenleg is 6 nyugati országgal tárgyal a folyamatosan vitatott nukleáris programjáról. Ezek Moszkvában zajlanak és elég feszült feszült hangulatban. Szíria ezalatt egyre nagyobb nemzetközi nyomással néz szembe, hogy vessen véget a 15 hónapja tartó harcoknak lázadók és az elnök Bashar Assad rezsimje között.  –Times of Israel
Szíria felé tartó helikopterekkel megrakott orosz hadihajót kapcsoltak le: Nagy-Britannia egy Szíriának szánt harci helikopterekkel megrakott orosz hadihajót tartóztatott fel. Skócia partjainál a britek vélhetően rakétákat és helikoptereket szállító orosz hajót tartóztattak fel útján, miután törölték biztosítását a Brit Kormány nyomatékos kérésére. . . 
A Brit tengeri utakat biztosító Standard Club közleményben elmondta, hogy minden a Femco (orosz szállító cég) tulajdonában lévő hajó fedezését visszavonták, beleértve az "MV Alaed" nevűt is. "Figyelmeztettek minket, hogy az "Alaed" katonai municiót szállít szíriai célállomással." "Már informáltuk a hajó tulajdonosát, hogy fedező biztosításunkat azonnali hatállyal megszüntettük a szállítmányaik természetére való tekintettel..."  
Telegraph

1 megjegyzés:

  1. Nem akarok paranoiásnak feltűnni, de nálatok sincsen rádió adás??
    Egy invázió kezdő lépése lenne? :)

    VálaszTörlés